top of page

Blings med kjerner!



Hjemmelagede rundstykker / blingser er godt, passe sunt og de aller fleste er glad i et godt stykke brød eller en blings.


Disse her er laget på spelt, men en kan bytte ut til ønsket meltype,- også glutenfrie meltyper. Ingen begrensninger på det.


Du behøver følgende til ca 20 rundstykker:


25 g gjær

5 dl vann

1 dl yoghurt naturel

2 ts honning

1 ts salt

600 gram fint speltmel

200 gram sammalt speltmel

0.5 dl olivenolje

2 dl kjerner og frø


Du gjør følgende:


Bland gjær, yoghurt, vann, salt og honning (jeg bruker kjøkkenmaskin)


Tilsett det tørre og la kjøkkenmaskinen gå i 10 minutter.


Ta olivenoljen i en annen bolle, og hell deigen over i den andre bollen.


La deigen heve en god time.





Tøm så kjerner og frø utover bakebordet, og vend deigen over dette slik at kjerner og frø fester seg på deigen. Kutt deigen i passe rundstykke biter. La rundstykkene etterheve på et stekebrett som du har dekt med bakepapir. Etterheves i 3o minutter. Hvis deigen hever for lenge kan det bli gjær-smak på baksten.






Stekes på 225 grader varmluft.





Fornøyd gutt 💙



God torsdag!


bottom of page