top of page

Fersken og blåbærkake!



Kaker er ikke akkurat kjernesunt, og noe vi ikke behøver stort mye av, bortsett fra hyggen av å spise et godt kakestykke. Jeg tror at vi også behøver innslag av fristelser, om ikke ble det tungt for svært mange av oss. Akkurat denne kaken her er gjort litt sunnere, men den er nok ikke kjernesunn. Det var heller ikke meningen :-) Lag den om du vil, når du skal unne deg noe ekstra godt. Ta den med bort, den er riktig lekker å se på, og mange vil nok smake. Spiser du is, er det godt med en kule vaniljeis ved siden av.


Dette behøver til en rund kakeform på 20 cm:


5 dl mel - du kan velge glutenfri blanding, men tilsett da gjerne litt mandelmel (2.5 dl), spelt mel kan også brukes

2 ts bakepulver

Et lite nips salt

Ca 1.2 dl smeltet ekte smør eller kokosolje

1 ts vaniljepulver, har du ikke det så bruk vaniljesukker

1.5 dl Marple Sirup eller honning

1.5 dl mandelmelk eller ordinær melk,

2.5 ferske eller frosne blåbær

Det du vil avhakkede mandler

1 - 2 ferskener som du vasker godt, og deler i tynne skiver


Det tørre blandes sammen i en egen bolle, bland så det våte i det tørre, og rør det godt sammen. Deigen er ikke spesielt løs. Deigen tar du over i en bakepapir kledd form, og jevner den godt utover. Dander og fyll på med blåbær, fersken - skiver, og hakkede mandler.


Stekes på 18o grader i 45 minutter, forskjell fra komfyr til komfyr. Stikk en trepinne i kaken, kommer pinnen tørr ut er den ferdig. Følg med din steketid.


Glasur:


1 ss smør, 1 ss saft fra en sitron, og 1 ss marple sirup. Dette varmes sammen i en kjele og dryppes over den varme kaken.


Unn deg et stykke, men jeg anbefaler aldri mer enn en porsjon <3


Utover 1 porsjon er godsakene gått over i alt annet en godbit :-) Det er et kjernesunt prinsipp!


bottom of page