top of page

Si forvell til en oppblåst mage!
Vi blir alle oppblåst i magen fra tid til annen. Noen oftere enn andre og årsakene kan være så mangt. Alt fra allergier, reaksjoner på nye mat, stress og listen fortsetter. Som oftes er det ufarlig, men likevel ubehagelig. Vi kan gjøre en del selv for å minske ubehaget på forskjellig vis.


Her er noen av mine forslag.


Ta bort dette fra det daglige kosthold: Alkohol, begrens kaffekoppene, gluten, sukkerholdige matvarer og stivelses rik mat som er laget på hvetemel. Ved å redusere eller eliminere dette kan du redusere oppblåsthet og redusere inflamasjon i kroppen.


Kos deg med følgende: Nærende supper som du lager fra bunnen av og bruk gjerne en god kraft som base i suppen. Supper som varmer og nærer vil kroppen digge. Kyllingsuppe er ypperlig med magert, proteinrikt kjøtt, og en kraft av kylling er bare vinn vinn. Kraft eller bone broth er rik på kollagen som styrker slimhinnene i tarmen.


Middelhavskostholdet er supersunt med grønnsaker i alle varianter, mager fisk og magert kjøtt sammen med gode fettkilder som olivenolje, nøtter og avokado. Brød, pasta og poteter er bare en bitteliten del av dette kostholdet og er overhode ikke dirigenten slik som mange tror.


Du kan forsøke periodisk faste for en stund. Gi deg selv et mindre spisevindu. At fordøyelsen får hvile noen timer ekstra ved at du hopper over et måltid og ikke spiser i mellom måltidene. Forskning viser at dette er bra for oss. Det reduserer inflammasjon, motvirker metabolsk syndrom og kan gi et lite vekttap. Det er populært med 16:8, men alt over 10 timer fastende er bra. Finn din faste variant og praktiser det som passer for deg.


Tilskudd av probiotika og magnesium er bra. probiotika får en kjøpt i apotek eller hos helsekost. Likeså med magnesium. Magnesium hjelper tarmens funksjon til bevegelse og for lite magnesium gir oss en sløv og tam tarm og fordøyelse.


Sunt fett slik som avokado, avokado olje og omega 3 gjør godt for vårt nervesystem som igjen påvirker fordøyelsen. Spis avokado og ta gjerne tran.


Drikk godt med vann i gjennom hele dagen. Viktig for hele kroppen og vårt velbefinnende i sin helhet.


Tren litt hver dag. Gå, jogg eller gjør det du liker av fysisk aktivitet. Få opp pulsen flere ganger i løpet av uken. 30 minutter hver eneste dag er anbefalt av helsedirektoratet. Rådene er der for en grunn, de vil oss vel.


Du kan prøve min protokol på 10 dager og få et lite boost av energi, fart på fordøyelsen og påfyll av masse nærende god mat. Du finner protokollen her: https://www.kjernesunn.no/product-page/luksus-detox-10-dager

댓글


bottom of page