top of page

Ramsløkpesto med valnøtter!


Nydelig ramsløk-pesto som får følge av valnøtter og parmesan. Enkel og lage, billig hvis du har plukket den selv, eller fått ramsløk av andre. Ramsløk er en viltvoksende urt som man finner i naturen. Bladene er smakfulle, urten lukter og smaker av hvitløk. Den passer ypperlig til kjøtt som er stekt eller grillet, men også fin å blande i pastaretter eller dryppe den over salat. Kryddersmør kan en også lage av ramsløk. Valgmulighetene er mange.


Ramsløken er i sesong i mai og juni så det er nå en bør ut å plukke ramsløk. Videre er den rik på C-vitamin og mineraler. Karbohydratinnholdet er høyt i forhold til andre urter og energiinnholdet ligger på 100 kalorier pr 100 gram.


Den kan ligne på liljekonvall, men obs det er to helt forskjellige planter. Liljekonvall er giftig, og den lukter slett ikke hvitløk.
Ser du forskjellen? Bilde en er ramsløk, bilde to er liljekonvall. De er like ved første øyekast.


Oppskrift på ramsløkpesto:


100 g ramsløk

50 g ristede valnøtter

1 dl god olivenolje

30 g revet parmesan

Salt og pepper

Suicen av en halv sitron

Vann for å regulere konsistens


Slik gjør du:


Rist valnøttene i en tørr stekepanne, pass på så valnøttene ikke blir brent. Dette tar bare et par tre minutter.

Blend så valnøttene i en food processor til de blood som sandkorn. Tilsett ramsløk og forsiktig sil inn olivenoljen. Videre så tilsettes parmesan, salt og pepper og sitronsaften. Nå kan du også justere konsistensen med vann. Regulere med mere parmesan, salt og pepper til du finner din smak.


Ha pestoen over i en glasskrukke med lokk. Du kan med fordel dryppe noen dråper olivenolje på pestoen før du setter på lokket, dette øker holdbarheten litt lengre.


En kan også legge til persille eller noen basilikumblader for å få enda mere karakteristisk smak.

Comments


bottom of page