Kjempegode pistasj trøfler som du raskt kan lage selv. Uten raffinert sukker, men med bare deilige råvarer. Godt når søtsuget kommer, eller som en velfortjent godbit til kaffen.
Du behøver følgende til 8 - 12 kuler - Alt ettersom hvor stor du ønsker trøflene.
6 store ss pistasjnøtter
12 medjool dadler, ta ut stenen og hakk dem
zest fra en økologisk appelsin + saften fra en halv appelsin
2 ss rå - kakao eller mørk kakao
1 ss kokosolje
Ta nøttene i en food prosessor, og kjør nøttene til de blir en hakket masse. Nøttebitene behøver slett ikke ha samme størrelse. Forskjellig tekstur gir bare karakter. Når du er fornøyd med din nøtte - masse tar du og legger den til side.
Nå kjører du resterende ingredienser i food prosessoren til det blir en "deig" som holder sammen. Du kan tilsette en del av pistasj - massen og pulser noen runder til.
Form så til kuler og legg dem på et fat eller en tallerken. Trill dem i pistasj - massen, eller dryss bare pistasj over. Du kan også trille kulene i kakao, kokos eller noe annet du foretrekker.
Sett kulene i fryseren og la dem ligge i minst 30 minutter før du servere. De kan oppbevares i lukket boks i fryseren.
Commenti