Paideig:
125 g smør
250 gram glutenfri melblanding (semper)
1 dl kaldt vann
Fyll
150 gram valgfrie grønnsaker strimlet tynt, eks paprika, rød løk, små brokkolibuketter, vårløk og grønnkål
1 stort fedd hvitløksfedd, finhakket
2 store egg
2 dl creme freiche eller matfølte
100 gram revet ost
Olivenolje
Slik gjør du:
Bruk en rund for, ca 22 cm i diameter.
Smuldre smøret inn i melet. Tilsett vann og kna deigen glatt, eller bruk en kjøkkenmaskin. Tilsett vannet, og kjør til deigen er samlet. Pakk deigen inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter. Kjevle deigen ut, eller trykk den flat og form direkte i paiformen, som er smurt eller kledd med bakepapir på forhånd.
Prikk binnen med en gaffel. Stekes ved 200 grader i 15 minutter.
Fres grønnsakene i olivenolje til de blir blanke. Fordel så grønnsakene utover paien og dryss over revet ost. Visp sammen egg, Creme fraise eller matfløten, krydre med salt og pepper. Hell deretter eggeblandingen over paien, og stek videre i 30 - 40 minutter på 180 grader.
Den kan fint på følge av kalkun - bacon eller noe annet du liker i fyllet sammen med grønnsakene.
Serveres varm eller kald.
Comments