top of page

Noen råd for å få bedre magehelse!


En god tarmflora er viktig for vår generelle helse. Det er mange faktorer som kan innvirke på vårt velbefinnende når det gjelder fordøyelsen. Stress, medisiner, dårlig kosthold og listen bare fortsetter. Mange kan streve med fordøyelsesplager over lang tid, og rett og slett tenke at dette er min normal. Slik skal det ikke være og en kan selv ta noen grep for å bedre sin magehelse.


Probiotika er levende organismer som finnes i enkelte matvarer eller som et produkt man kan kjøpe. Det er bedre kjent som gode melkesyrebakterier. Probiotika finnes i yoghurt, kefir og fermenterte grønnsaker. Ved å spise litt av dette hver dag tilfører du en mengde av gode bakterier til tarmen. En kan også kjøpe kosttilskudd hvis en behøver det. Det beste er bestandig å få det en trenger igjennom maten vi spiser.


Prebiotika er næringsstoffer som kommer fra planteriket. Ved å spise forskjellige grønnsaker og frukt er det enkelt å få i seg disse nyttige næringsstoffene. Enkelte hevder at frukt som papaya, kiwi og pære er svært bra for fordøyelsen. Det er bare å spise og variere.


Å kombinere pro og prebiotika kan være lurt da begge er avhengig av hverandre.


Vann vet vi er viktig, det hydrerer kroppens celler og vann hjelper på å få "skylt" ut avfallsstoffer. En kan gjerne drikke opp mot 2 liter vann hver eneste dag.


Fersk sitronsaft blandet i vann om morgenen kan være et godt forsøk å prøve hvis en en har forstoppelse.


Daglig trening er viktig, også for fordøyelsen. Du setter i gang bevegelse og du vil skille ut enda mere avfallsstoffer.


Avslapping og tid til hvile, roe ned å la kroppen og tanker få litt fred. Dette reduserer stresshormoner og vi kan falle til ro for en stund.


Supper og kraft noen ganger pr uke er helsefremmende. Du tilfører viktige næringsstoffer, og kraft er rik på kollagen, proteiner og aminosyrer. Dette leger en sår tarm, og fremmer fordøyelsen.


Dette er små enkle grep en kan gjøre daglig for å rette på en dårlig fordøyelse og det er enkelt å implementere i sitt kosthold. Det gjelder bare å bli enda mere bevisst!
Comments


bottom of page