En deilig suppe med mye grønnsaker, kraft og gnocchi smaker godt på en kald januarkveld. Suppen er vegansk, og selv om den er kjøttfri er den lett å like for de fleste. Store som små! Hvis en ønsker kan en bytte ut gnocchi med kylling eller en kan velge begge deler. Den er dog ment som en kjøttfri suppe, og den er et godt alternativ på en såkalt kjøttfri dag.
Med mange hvitløksfedd og krydder sparker den godt i fra og den blir dermed ekstra sunn. Hvitløk er immun - styrkende og det behøver vi alle mann i disse vintertider. Forkjølelse, influensa og fremdeles
koronavirus i samfunnet så er det bare å kjøre på med spreke grønnsaker.
Ingredienser til 4 personer:
2 ss olivenolje
1 finhakket gul løk
3 middels store gulrøtter skjært i små biter eller tynne strimler
3 stangseller skjært i små biter
6 hvitløksfedd som du finhakker
1ts tørket timian
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket salvie
1 l grønnsakskraft eller 2 grønnsaksbuljong terninger
1 boks med helfet kokosmelk
1 boks med kikerter som du skyller i en sil under rennende vann
Gnocchi så mange du selv ønsker
Rør inn hakket spinat før du serverer.
Slik gjør du:
Fres de finhakkede grønnsakene i olivenoljen. Tilsett krydderet og la det surre godt inn i oljen og grønnsakene. Deretter tilsetter du grønnsaks kraften og la grønnsakene småkoke i noen minutter slik at de blir møre. Hell i kikerter og kok suppen i enda noen minutter. Deretter tilsetter du kokosmelken og gnocchi. La dette putre i noen minutter til gnocchiene er ferdige.Rør godt i suppen så alt blander seg godt sammen. Krydre med salt og pepper,- og eventuelt enda mere av de andre krydderne.
Da er det bare å hygge seg, og nyte en deilig komfort suppe med mye smak!
Comments