top of page

Knasende sprø og sunne knekkebrød!




Det er nytt år og mange har nå forsetter om en sunnere hverdag og livsstil. Det er bra fordi vi har alle godt av å ta vare på oss selv og vår helse.


Disse sprø hjemmelagde knekkebrødene er fulle av fiber og mineraler. De er fordøyelses fremmende og det er godt for de som strever med fordøyelsesproblemer.


Til to stekebrett behøver du følgende:


3 dl grovt sammalt mel eller grovt glutenfritt mel

2 dl solsikkekjerner

2 dl linfrø

2 dl sesamfrø

1 dl chia frø

1 ts havsalt

5-7 dl vann


Slik gjør du:


Sett stekovnen på 160 grader og kle to stekeplater med bakepapir.

Bland de tørre ingredienser og tilsett vann. Rør det hele sammen til du har en passe løs deig.

Bre deigen utover bake-platene. Forsøk å få deigen jevn og nogenlunde lik tykkelse.

Du kan strø over ekstra havsalt, kjerner eller annet krydder.


Sett brettene inn i ovnen og stek de i 10 minutter. Etter 10 minutter tar du brettene ut og ruter de opp i ønsket størrelse på knekkebrødene.


Sett de så tilbake og stek videre i alt fra 40-60 minutter. Du kan bytte om på brettene underveis mens de steker. Følg med da hver komfyr steker forskjellig.


Oppbevares i egnet boks for knekkebrød.




bottom of page