top of page

Kjøttboller, laget litt sunnere!
Kjøttboller er en middagsfavoritt hos mange, men i dagens samfunn de aller fleste et ønske om å redusere sitt kjøttforbruk. Det er godt for helsa, og bra for miljøet vårt om vi klarer å redusere kjøttforbruket. Dog er det ikke alle som vil eller klarer å redusere så mye som en skulle ønske. Dette må respekteres, og som vi vet så tar det tid å endre vaner.


Disse kjøttbollene er grønnere, smaker godt og er enkle å lage. De passer til det meste, men svært gode i en tomatsuppe. Oppskrift på enkel tomatsuppe får du her:https://www.kjernesunn.no/single-post/2018/04/09/ovnsbakt-tomatsuppe


Oppskrift på grønnere kjøttboller:


200 g karbonadedeig

200 g ferdigkokte linser fra kartong

2 gulrøtter

2 knuste hvitløksfedd

1 egg

2 ss griljermel/strøkavring

Salt og pepper

urter enten friske eller tørkede. Oregano og timian er godt.


Sett ovnen på 200 C.


Ha alle ingrediensene i en bolle, og kna dem godt sammen. Bruk gjerne hendene, engangshansker kan du benytte hvis du vil. Form bollene med en spiseskje som du dypper i kaldt vann først. Legg bollene i en smurt ildfast form eller på et stekebrett kledd med bakepapir.


Stekes i ovnen i 20 minutter, de skal da være gjennomstekte. Videre kan du ettersteke dem raskt i en stekepanne for å få litt mere skorpe, men du behøver ikke. Kjøttbollene blir bare penere.


Server kjøttbollene slik du ellers gjør. De passer til det meste!


Comments


bottom of page