Med enkle grep kan du gjøre den ordinære nøtte - posen litt mere spenstig. Jeg har ristet cashew - nøtter og tilsatt rosmarin. Det gir en annerledes og god smak. Kunsten blir å stoppe før skålen er tom... Nøtter er rik på gode fettsyrer og magnesium, men de er også energirike. Om du tenker på vekten så pass på ;-) Når det likevel er desember og snart jul må en allikevel få lov til å kose seg litt ekstra. Disse med god samvittighet!
Til en passe skål behøver du dette:
200 gram cashew - nøtter (eller de du foretrekker) de må være naturelle
2 ss god olivenolje
1 ss honning
2 ts flaksalt
1 ss frisk rosmarin eller 1 ts tørket rosmarin. Den tørkede varianten er kraftigere på smak enn den ferske.
Bland olivenolje, honning, rosmarin og salt sammen i en skål og rør dette godt sammen. Tilsett nøttene og fordel blandingen godt rundt nøttene. Bre nøtte - blandingen utover en kledd bakeplate. Rist nøttene i oppvarmet ovn på 150 grader. Stekes i ca 15 minutter. Rør underveis slik at nøttene blir jevnt ristet.
Avkjøles godt før de serveres!
Comments