top of page

Julenøtter med rosmarin!



Med enkle grep kan du gjøre den ordinære nøtte - posen litt mere spenstig. Jeg har ristet cashew - nøtter og tilsatt rosmarin. Det gir en annerledes og god smak. Kunsten blir å stoppe før skålen er tom... Nøtter er rik på gode fettsyrer og magnesium, men de er også energirike. Om du tenker på vekten så pass på ;-) Når det likevel er desember og snart jul må en allikevel få lov til å kose seg litt ekstra. Disse med god samvittighet!


Til en passe skål behøver du dette:


200 gram cashew - nøtter (eller de du foretrekker) de må være naturelle

2 ss god olivenolje

1 ss honning

2 ts flaksalt

1 ss frisk rosmarin eller 1 ts tørket rosmarin. Den tørkede varianten er kraftigere på smak enn den ferske.


Bland olivenolje, honning, rosmarin og salt sammen i en skål og rør dette godt sammen. Tilsett nøttene og fordel blandingen godt rundt nøttene. Bre nøtte - blandingen utover en kledd bakeplate. Rist nøttene i oppvarmet ovn på 150 grader. Stekes i ca 15 minutter. Rør underveis slik at nøttene blir jevnt ristet.


Avkjøles godt før de serveres!


Comments


bottom of page