top of page

Hvor mye betyr helsen din for deg? og setter du den først?I en travel hverdag er det jammen ikke like lett å ta vare på seg selv bestandig. Vi stresser med jobb, barn, gamle foreldre og så mye mer. Når dagene er på hell så fikk en kanskje ikke muligheten til å stoppe opp og tenke på seg selv, og sin egen helse. Uten en rimelig god helse blir hverdagen raskt tyngre, en får vondter og i værste fall kan en bli syk. Viktigheten av å ta vare på seg selv uten å føle på egoisme er viktigere enn aldri før. Vi behøver alle sammen egentid, trening, turer og bare det å få lov til å være i ro. Såkalt egenomsorg.


Enkle grep du kan gjøre for å ta vare på deg er:


1. Kosthold og ernæring er nummer 1! Uten riktig og nærende mat blir en fort tom for energi, går i sparepluss og hverdagen blir tyngre med en gang. Gi deg selv sunn, god og nærende mat. Start dagen med en god frokost, eller noe enkelt som gir deg påfyll for det som venter i timene fremover. Fortsett med lunsj, og middag. Velg gode råvarer, og sett av tid til akkurat dette. Mat er din fuel, og skal du fungere godt behøver du næringsrik og god mat.


2. Sett av tid til litt hvile i løpet av dagen. Der du kan lese, skrive eller bare være i fred. Du får tid til å tenke, og du henter deg inn. Det behøver ikke være mere enn en liten halvtime, og du er klar igjen.


3. Trening vet vi i dag er superviktig for en god helse. Vi sitter på jobb, og vi kjører ofte til og fra jobb. Treningen kan være så mangt det viktigste er at en finner noe en liker, og at en blir litt svett. Ofte er det også egentid i det å få trene alene.


4. Tid sammen med famile og venner. Vær tilstede for familien din eller dine venner. Gjør familie/vennetiden til kvalitetstid. Lag mat og spis sammen. Å trene sammen er også fint. Legg bort forstyrrelser som mobiler, laptopper og skru av TVn. Barn og ungdom har også godt av en pause fra sine gjøremål. Vinn, vinn!


5. Planlegg noe fint litt lengre frem. En tur eller andre aktiviteter. Vi behøver noe å se frem til, og det er motivasjon i det å vite at det er noe fint der fremme som venter, etter travle dager og perioder.

Commentaires


bottom of page