top of page

Gulrotkake med valnøtter og aprikos!

Det er snart helg, og i helgen kan det være hyggelig å ha noe ekstra godt å servere. Gulrotkake er en kake svært mange liker. Med sin saftighet og varme krydder passer gulrotkake også for årstiden vi er inne i. Jeg har en del grovt mel i kakerøren, dette gjør kaken litt sunnere, og gir den karakter. Videre så har jeg tilsatt bakemelk fra rørosmeieriet. Dette er et relativt nytt lettere melkeprodukt som er tilsatt tettekultur og kjernemelk fra deres produksjon av Røros smør. Godt blir det! Jeg er tilhenger av å bruke økologiske matvarer der jeg kan. Her brukte jeg også økologisk melk, smør og rårørsukker. Dette er selvfølgelig en privat sak, og en smakssak. Begge deler går, og med nøtter og aprikos blir det en deilig kake.Ingredienser:


175 g hvetemel eller fint speltmel

75 g sammalt hvetemel

85 g rårørsukker

2 egg

100 g grovhakkede valnøtter

75 g finhakkede tørkede aprikoser

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

300 g revet gulrøtter

125 smeltet smør

2 dl bakemelk

1 ss kanel

1 ts ingefær

1 ts kardemommeFremgangsmåte:


Riv gulrøtter og hakk valnøtter, sett dette til side. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett melken. Bland så alt det tørre og sikt det i eggedosisen. Tilsett revne gulrøtter, det meste av valnøttene, aprikos - bitene, melkeblandingen og rør kakedeigen forsiktig sammen. Dryss over val


Hell røren over i en smurt kakeform på 22 cm. Dryss så over hakkede valnøtter, litt sukker og kanel og stek kaken på 175 grader i 40 - 50 minutter. Kaken kan serveres med vanilje kesam, litt vaniljeis eller uten noe tilbehør.


Nyt et stykke!


Comentarios


bottom of page