Enkel og smakfull oppskrift på glutenfrie burgerbrød finner du her. De bør spises samme dag, du kan fryse ned overskuddet.
Til 10 store burgerbrød behøver du følgende:
0.5 l romtemperert vann
1 ss fiberhusk
1 ss pofiber
0.5 pk tørrgjær
1 ts honning eller rørsukker
2 ts oregano
1 ts salt
1 dl blandede kjerner, solsikke og gresskarfrø
0.5 dl olivenolje
1 sammenvispet egg
50 gram glutenfrie havregryn
350 gram glutenfritt mel (jeg har benyttet mel fra semper, men du kan fint bruke annen type, eller mikse forskjellig typer glutenfritt mel)
3 ss maisstivelse
Sesamfrø til topping
Først rører du sammen vann og husk i kjøkkenmaskinen. Tilsett så gjær, honning, olje, krydder og salt. Deretter tilsetter du egg, kjerner, og resterende av ingrediensene. Juster med vann hvis deigen blir for kompakt, den skal være passe løs/fast. La deigen heve i 90 minutter under et klede på kjøkkenbenken.
Kle stekebrett med bakepapir. Du behøver to brett.
Ta litt olje på hendene, og form boller som du setter på stekebrettet. Dette kan være litt klissete. Beregn avstand i mellom bollene. Klem dem litt flate. La de etterheve o 30 minutter. Pensle forsiktig med sammenvispet egg, og strø over sesamfrø.
Glutenfrie brødvarer blir lysere i fargen enn annen type bakst.
Comments