Enkelt hverdagsbrød med spelt og havre!



Ingenting er som hjemmebakte brød! Dette er barnevennlig, sunt, godt og gjør seg i matpakken. Brødet er over middels grovt uten kjerner noe flere barn spesielt setter pris på.


Speltmel er lettere å fordøye da melet har en svakere glutenstruktur enn ordinært mel. Havremel har et godt innhold av sunne fettsyrer og et fiber som heter betaglukan. Betaglukan kan være kolesterolsenkende, og det er blodsukker regulerende. Altså et sunt og godt type mel som egner seg å blande med andre meltyper.


Ingredienser til et brød:


400 g fint speltmel

100 g havremel

1/2 pakke tørrgjær

1 ts salt

4 dl vann


Slik gjør du:


Bland det tørre i en bakebolle. Hell over 4 dl vann som holder 38 grader. Elt deigen godt på lav hastighet i kjøkkenmaskinen, eller ca ti minutter med hendene.


La deigen heve under klede i 45 minutter. Form så til et brød som du legger i en godt smurt brødform. Etterhev i 40 minutter. Pensle brøde med vann og dryss over havregryn.


Du kan også pensle brødet med sammenvispet egg, og strø over andre typer frø.


Stekes i 30 minutter på 220 grader.


Avkjøles på rist før du skjærer i brødet.