Italienske kjøttboller smaker sommer og gir oss et hint av Italia :-) De kan servers til squash-pasta, ordinær pasta, fullkornspasta eller til deilige små nypoteter. Valgmulighetene er mange! En gjerne hjemmelaget tomatsaus hører selvfølgelig til.
Til 4 personer behøver du følgende:
1 finhakket løk
3 store hvitløksfedd som du finhakker
400 g karbonadedeig
1 egg
2 ss potetmel
3 ss grønn pesto
2-3 dl ønsket type melk som du sper ut deigen med. Deigen skal være passe løs, men samtidig henge godt sammen.
Finhakket basilikumblader (bestem mengden selv)
Litt uraffinert salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Bland karbonadedeigen med resten av ingrediensene unntatt melken i en kjøkkenmaskin, eller i en stor bolle hvis du velger å blande for hånd. Spe så med melken til du har en fin konsistens. Ikke for hard og ikke for løs.
Sett deigen kaldt en stund i kjøleskapet. Kok så opp en kjele med vann. Form kjøttboller med en skje og hånden din. Legg de i det kokende vannet. Kjøttbollene vil falle til banen av kjelen, men de flyter opp. La de småkoke i 5 minutter.
Du kan hvis du vil steke kjøttbollene litt i en panne hvis du ønsker en mørkere stekeskorpe på de.
Server de til det du måtte ønske <3
Så deilig dette ser ut Wenche. Tusen takk for at du deler så flotte oppskrifter.Jeg skal helt klart prøve disse