Bringebærsyltetøy er så supergodt, hvem liker ikke det. På nystekte vafler eller på en skalk brød. Dessverre er det ofte svært mye sukker i det vi handler i butikken, eller for den saks skyld sylter selv. Det behøver ikke være slik, og det finnes råd for å få et godt syltetøy uten raffinert sukker. Min oppskrift er uten koking, jeg bruker kun min blender.
Oppskrift:
320 gram frosne bringbær
60 - 100 ml vann
85 gram dadler
1 ts vaniljepulver
2 ss chiafrø
Slik gjør du:
Legg vann og dadler i blenderen. Pulse på lav hastighet til dadlene er oppløst i vannet, tilsett chia - frøene og pulse litt til. Ta så 1/3 av bringebærene og vanilje - pulveret og pulse sammen. Dette gjør du to ganger til. Ikke kjør blenderen på høy hastighet da det kan gjøre syltetøyet rennende. Chia - frøene gjør syltetøyet tykkere.
Oppbevares på glasskrukke med lokk i opptil en uke i kjøleskapet.
Comments