top of page

Bakt blomkålsuppe!


Blomkål den trauste hvite kålen som er elsket og hatet. De fleste koker den, men den fortjener langt større oppmerksomhet enn som så. Den har såvidt begynt å komme i sesong. Det er i høysesong den smaker best, og er mest rik på næringsstoffer. Vitaminer som C, k, B6 og B9 er kjekt å ta med seg.


Jeg har bakt blomkålen i denne oppskriften før den skal forvandles til en kremete suppe. Suppen er paleo, gluten og melkefri. Dermed er det langt flere som kan nyte en god skål med varm suppe.



Du behøver:


2 hoder blomkål delt i bukettero

2 sjalottløk kuttet smått

3 hvitløksfedd som du hakker

2.5 dl vann

7.5 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong

1 ts tørket timian

4 - 5 dl kokosmelk,- anbefaler den fete varianten


Sprøstekt bacon som topping, og hakket persille,- samt salt og pepper!


Slik gjør du:


Sett ovnen på ca 200 grader


Fordel blomkål, løk og hvitløk utover et stekebrett, kle den med bakepapir. Dryss over olivenolje, timian, salt og pepper. Bak dette, midt i ovnen i 20 - 30 minutter.


Ta blomkål - blandingen over i en kasserolle, og hell over vann og kyllingbuljong.


Blend suppen når blomkålen er mør nok. Tilsett kokosmelken og la det småkoke noen minutter til.


Server suppen med bacon og persille - dryss, eller andre grønnsaker!









Comments


bottom of page