• kjernesunn.no

Nøttesmøret som du lager selv!


Hvis du har kjøpt nøttesmør av god kvalitet på butikken så vet du at det koster noen kroner. Ved å lage det selv kan du spare noen kroner, og du vet hva det inneholder.


Du kan bruke en foodprosessor eller en blender,- begge deler går. Hvor raskt det går er avhengi motoren på redskapet.


Du behøver:


250 gram mandler

1 ts godt salt

1 ts kanel

Eventuelt 1 ss kokosolje


Du kan tilsette kardemomme eller vaniljepulver alt ettersom hva en har lyst på.


Hvis du rister mandlene i komfyren på 200 grader i 5 - 10 minutter får du et kraftigere og mørekere smør. La mandlene avkjøles før du starter prosessen.


Ta alt over i blenderen eller foodprosessoren og start på lav hastighet. Øk styrken etterhvert. Bruk en slikkepott til å dytte ned massen som vil trekke oppover i beholderen. Dette gjøres noen ganger. I en blender med kraftig motor vil prosessen ta 5 - 6 minutter.


Mandelsmør er godt på knekkebrød og digg som dip til fruktbiter.



23 visninger

Tel: 400 79 904

Kinoveien 14

1338 Sandvika

wenchebaro@kjernesunn.no

© 2019  - Kjernesunn.no 

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon