top of page

Hjemmelagede fiskekaker!


Hjemmelagede fiskekaker er supergodt, kakene ser lekker ut og de smaker nydelig, samtidig har du full kontroll på hva de inneholder, når du lager dem selv. Du kan krydre etter smak, og tilsette friske urter. Min variant er glutenfri, og fiskekakene har en høy andel av proteiner.



Du behøver til 20 frikadeller følgende:


Ca 700 gram blandet rød og hvit fisk delt i terninger

3 store økologiske egg

70 g glutenfritt mel

1 ss flaksalt

3 ts pepper

0.5 dl valgfri type melk

0.5 dl økologisk fløte


Bland fisk, salt, pepper og mel i en kjøkkenmaskin. La blandingen eltes godt sammen. Tilsett et egg i gangen og la hvert egg røres godt inn før du tilsetter neste. Rør så inn melken, og tilslutt fløten.

Vend deretter inn hakkede urter som du foretrekker. Bruk den mengden du selv ønsker, tilsett så 1liten hakket løk og en fint hakket vårløk.

La fiskefarsen stå kaldt i kjøleskapet en god stund. Gjerne et par timer.


Stekes i godt smør sammen med litt olje til de er gjennomstekt.



Tilbehør:

Nykokte nypoteter og dampet sommerkål eller hvit spisskål.


Serveres med en god remulade!


bottom of page