top of page

En real vintersuppe som gir deg alt, nesten...



Rødbeten er den rotgrønnsaken som inneholder mest antioksidanter. Den inneholder folsyre, mineraler, og kalium. Fiber er en selvfølge her, og disse fine hjelper oss til å holde orden på tarmen. Fargen er en prakt i seg selv, og selv om rotgrønnsaken er noe ukjent for flere er det verd å ta den i nøyere øyesyn.


Min rødbete - suppe består av følgende:


3 medium rødbeter

2 gulrøtter

1 løk

2 knuste hvitløksfedd

1 liten purre

1 ss kokosolje

5 dl grønnsaksbuljong

1 ts salt


Tillegg: kokosmelk og gresskarkjerner



Slik gjør du:


Vask og rens rødbetene og bruk hansker da fargen smitter

Del de i mindre biter, eller du kan koke de hele og dele dem etterpå


Rens og hakk løk og hvitløk surr dette blankt i kokosolje


Del gulrøtter og kok de møre


Når rødbetene er ferdig blander du løk, hvitløk, gulrøtter og blender dette til en pure.


Hell så alt over i en kjele sammen med grønnsaks - buljongen og la det få et oppkok


Surr purre i kokosolje, og tilsett gresskar - kjernene og la de bli ristet sammen med purren


Jevn suppen med kokosmelk, eller kremen som ligger på toppen i boksen men kokosmelk.


Server med purre og kjerner på toppen.

bottom of page